Husinecký turnaj v nohejbale – XII. ROČNÍK

05.07.2017 08:00

Bylo krásné letní teplé ráno. V 7:30 začala na tenisových kurtech příprava dvou hracích ploch. Kvůli dlouhotrvajícím vysokým teplotám bylo nutné hřiště nejprve řádně pokropit. Nejdůležitější činnosti – lajnování - se věnovali hned dva členové Slavoje. Dvojnásobný počet členů se pak věnoval řádnému vypnutí sak. O přípravu bramboráčků, palačinek a klobás se po celý den staraly holky Kovářovy s Majkou Frnkovou, funkci hlavního výčepního pak vyhrál Pavel Slavík.

Od 8 hodin byla možná registrace družstev. Jako první přijel tým z Volar. Ostatní týmy se sjížděly doslova jak „švábi na pivo“, takže bylo nutné nástup i zahájení turnaje posunout. Celkově bylo zapsáno 10 družstev: Volary, Judisti z Prachatic, Ivanovci, Švagři, Vlachovo Březí, chlapci z Habeše, trojka z Mexika (ve kterém hostoval náš Ivo N.) a tři týmy Graciánů z TJ Slavoj Husinec – G1 (Kovář, Novák, Heinzl), G2 (Bouchal, Šobr, Pánek), G3 (Frnka J. ml., Fučík, Petr Kalich až z Vrchlabí, který přijel do průvodu, chtěl hrát, ale neměl s kým). Turnaje se nezúčastnil Martin Frnka, kvůli zdravotní indispozici a Láďa Rathovský, který byl toho času na dovolené.

Krátce před 9. hodinou přivítala vlídným slovem všechny zúčastněné starostka města paní Ludmila Pánková. Pravidla osvětlil předseda husineckých nohejbalistů Josef Frnka st. s Josefem Kovářem. Pak už nic nebránilo prvnímu výkopu.

Došlo také ke zranění dolní končetiny Fandy Nováka, který byl v následujících hrách nahrazen Milanem Pánkem. Tímto krokem byl výrazně oslaben tým G2. V dalších utkání tým G1 opustil také Václav Heinzl, který přeběhl na fotbalové hřiště k utkání v kopané. Jeden zápas za G1 odehrál nehrající předseda Pepa Frnka. Přes bolavá záda si na pozici smečaře nevedl špatně. Další změna proběhla v družstvu G2, kde Milana Pánka nahradil Roman Kasalí, který projížděl kolem. 

Přátelská atmosféra v týmech i mezi soutěžními týmy převládala. Vyhrát chtěl ale každý, a tak to někdy byly souboje na život a na smrt. Někteří se snažili uhádat neuhádatelné, jiní férově hlásili i přestupky, které ostatní ani nepostřehli.

Výsledky:

1.       Habeš

2.       Vlachovo Březí

3.       Mexiko

4.       Volary

5.       Judisti

6.       Graciáni 3

7.       Graciáni 1

8.       Švagři

9.       Ivanovci

10.   Graciáni 2

Výhercům gratulujeme!

Gratulujeme také našemu Jiřímu Šobrovi, který sice se svým týmem obsadil poslední místo, ale vyhrál pohár za „nejférovějšího“ hráče turnaje.

Jeden z hráčů vyhodnotil týmy v tomto turnaji jako poměrně vyrovnané díky četným remízám. Snad to byla pravda a žádný tým to neodradí od účasti v dalším ročníku.

Už teď se na vás všechny těšíme J